Sport

Naționala României, victorie la startul preliminariilor Euro 2024

Echipa națională de fotbal a României a început cu dreptul preliminariile Campionatului European din 2024. Discipolii lui Edward Iordănescu au învins reprezentativa Andorrei cu 2-0 în partida disputată la Andorra la Vella.

facebook.com/NationalaRomanieiOfficial
Sursa: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Denis Alibec a marcat un gol în minutul 29, dar care a fost anulat pe motiv de ofsaid. Peste 6 minute, „tricolorii" au deschis scorul, prin Dennis Man. La începutul reprizei secunde, Alibec s-a revanșat. Atacantul clubului Farul Constanța a înscris, golul a fost inițial anulat pe motiv de ofsaid, însă după consultarea sistemului VAR, a fost validat.

Dacă m-ați întreba înaintea meciului dacă vrem să începem cu o victorie cu scorul de 2-0, spuneam da. Dacă mă întrebați acum, sigur că vroiam mai mult. Echipa trebuie să aibă mentalitate mai susținut, trebuie să țină piciorul pe accelerație. Dacă vrem la Campionatul European, trebuie să mergem cu putere înainte.” a declarat după meci selecționerul Edward Iordănescu.

Tot în grupa I, Elveția a zdrobit Belarusul cu 5-0. Renato Steffen a fost autorul unui hat-trick, iar Granit Xhaka și Zeki Amdouni au marcat câte un gol. Încă o partidă, cea dintre Israel și Kosovo, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

În grupa A, Spania a învins Norvegia cu 3-0. În meciul disputat la Malaga, Dani Olmo a înscris un gol, iar Joselu a trimis de două ori balonul în poarta scandinavilor.

Tot în grupa A, Scoția a dispus de Cipru în partida de la Glasgow, scor 3-0. John McGinn a marcat un gol, iar Scott McTominay a fost autorul dublei.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult