Politic

Maia Sandu: În decurs de doi ani, Republica Moldova ar putea fi independentă energetic de Rusia

În decurs de doi ani am putea fi total independenți energetic de Federația Rusă, consideră președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

În cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei, șefa statului a precizat că investițiile în energia regenerabilă și în eficiența energetică sunt foarte importante pentru țara noastră, iar acest fapt ar contribui chiar și la creșterea pârghiilor de reglementare a conflictului transnistrean.

„Cred că pe partea energetică, faptul că noi ne creștem această independență și la un moment n-o să mai depindem deloc de Federația Rusă, crește pârghiile noastre, inclusiv în acest proces de rezolvare a conflictului transnistrean. Pe partea de gaze suntem practic independenți, pentru că nu depindem de Federația Rusă. Sigur suntem dependenți de prețurile pe piață și există în continuare volatilitate. Prețurile sunt în continuare mari și trebuie să investim în energie regenerabilă, în eficiența energetică.

Toate lucrurile astea se întâmplă, ele nu se pot face în jumătate de an, dar în doi ani, când finalizăm proiectul Chișinău-Vulcănești, vom avea independență energetică totală de Federația Rusă”, a declarat Maia Sandu.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult