Eurovision

Revedere în Spania. Pasha Parfeni și interpreta din Suedia Loreen s-au reîntâlnit după 11 ani

Revedere plină de emoții în Spania, acolo unde reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision, Pasha Parfeni, și interpreta din Suedia, Loreen, s-au reîntâlnit după ce, acum 11 ani, au cântat pe aceiași scenă. Revederea a avut loc în cadrul turneului de promovare a pieselor pentru concursul internațional Eurovision Song Contest 2023.

În 2012, cei doi și-au reprezentat, pentru prima dată, țările la Eurovision. Atunci, Pasha Parfeni a interpretat piesa „Lăutar" și s-a clasat pe locul 11, iar Loreen cu cântecul „Euphoria" a cucerit trofeul acestui prestigios concurs. Republica Moldova și Suedia vor concura în prima semifinală și au mari șanse să ajungă în finală. Reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeni, va urca al 10-lea pe scenă cu piesa „Soarele și Luna". Cele două semifinale Eurovision vor avea loc pe 9 și 11 mai, iar marea finală se va desfășura pe 13 mai, la Liverpool.

Anul trecut, concursul Eurovision a fost câștigat de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania". Republica Moldova s-a clasat pe locul 7, țara fiind reprezentată de fraților Advahov și trupei „Zdob și Zdub", care au cântat piesa „Trenulețul".

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult