Social

Ilan Șor – condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare

Deputatul fugar, Ilan Șor, cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia, care este una definitivă, a fost luată de magistrații Curții de Apel, a anunțat deputata Olesea Stamate.

„În sfârșit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor - condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova- bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate in favoarea statului - 5 miliarde de lei! Și asta doar pe dosarul pe care s-a dat decizia azi, mai urmează și altele”, a anunțat Olesea Stamate, președinte Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități.

De menționat că Ilan Șor este acuzat în dosarul denumit generic „Furtul miliardului”, bani devalorizați din sistemul bancar moldovenesc. Prima instanță l-a condamnat la 7,5 ani de închisoare. Dosarul se afla, însă, pe rol în Curtea de Apel Chișinău, ședințele de judecată fiind amânate în repetate rânduri.

În urmă cu trei ani, Ilan Șor a fugit din Republica Moldova și, potrivit unor rapoarte neconfirmate, locuiește de atunci în Israel, de unde organizează proteste antiguvernamentale la Chișnău.

Ecaterina Arvintii

Ecaterina Arvintii

Autor

Citește mai mult