Eurovision

Eurovision 2023 // Kalush Orchestra anticipează un spectacol „cu aromă ucraineană”

Un membru al trupei câștigătoare a celei mai recente ediții Eurovision, Kalush Orchestra, a declarat că este recunoscător pentru sprijinul acordat de Marea Britanie la organizarea competiției muzicale din acest an, precizând că așteaptă cu nerăbdare un spectacol "cu aromă ucraineană", relatează duminică DPA/PA Media, preluat de Agerpres.

CBC
Sursa: CBC

Tymofii Muzychuk, unul dintre cei șapte componenți ai grupului ucrainean, a declarat că, după părerea sa, "ceva incredibil" se va întâmpla când orașul Liverpool va organiza concursul muzical luna viitoare.

Marea Britanie a preluat sarcinile de gazdă în numele Ucrainei, țară afectată în continuare de invazia Rusiei.

Kalush Orchestra va cânta la marea finală de pe 13 mai, alături de starul britanic Sam Ryder, clasat pe locul secund la ediția din 2022.

Întrebat despre faptul că Marea Britanie va fi gazda Eurovision 2023, Muzychuk a declarat:

„Suntem recunoscători Marii Britanii pentru acest sprijin și îi suntem, de asemenea, recunoscători că găzduiește competiția din acest an. Credem că ceva incredibil ne așteaptă la Liverpool desigur, cu aromă ucraineană”.

Muzychuk a adăugat că el și Kalush Orchestra susțin participarea în acest an a grupului ucrainean de muzică electronică Tvorchi, lăudând piesa duetului, „Heart Of Steel”.

Kalush Orchestra a lansat o nouă melodie, "Ushme Uturbe", despre care Muzychuk susține că a fost creată pentru a "distrage atenția" oamenilor de la momentul prezent.

„Nu am încercat să introducem vreo semnificație specifică în cântec. Vrem ca oamenii să asculte noul nostru cântec, să fie distrași de la moment, de la orice gânduri și pur și simplu să simtă atmosfera. Fiecare clipă este importantă, acum mai mult ca niciodată”, a adăugat muzicianul.

Noua piesă a fost compusă și înregistrată în Austin, Texas, unde trupa a cântat la festivalul SXSW, în martie. Cu această ocazie, componenții trupei au atârnat stema ucraineană în diverse locuri din Austin ca simbol al recunoștinței față de acest oraș.

„Nu vrem ca lumea să uite ce se întâmplă acum în Ucraina și (vrem) să continue să ne sprijine în toate aspectele. Faptul că am lăsat stema Ucrainei prin oraș indică faptul că am lăsat o parte din Ucraina, departe, în SUA. Și că suntem recunoscători orașului pentru că ne-a acceptat”, a adăugat el.

Marea Britanie va găzdui Eurovision Song Contest 2023 în numele Ucrainei.

Marea finală va avea loc pe Arena Liverpool pe 13 mai 2023, iar semifinalele se vor ține pe 9 și 11 mai 2023. BBC, împreună cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune, vor organiza concursul în parteneriat cu radiodifuzorul public al Ucrainei și câștigătorii de anul acesta. Liverpool a fost ales după ce au fost analizate locul de desfășurare; capacitatea de a găzdui mii de delegați, infrastructura și oferta culturală a orașului gazdă, transmite euronews.ro.

Citește mai mult