Eurovision

Delegația Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023 pleacă la Liverpool

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, pleacă la Liverpool (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) , unde se va desfășura marea competiție muzicală.

Moldova1.md
Sursa: Moldova1.md

„În toată perioada aceasta am simțit susținerea publicului. Orice concurs, mai ales Eurovision este un concurs de echipă. Eu sunt recunoscător că echipa mea este Republica Moldova” a spus Pasha Parfeni.

Pasha Parfeni este însoțit de Yuliana Parfeni, textieră și de naistul Sergiu Borș.

„Sunt onorată că pentru a treia oară versurile mele ajung pe scena mare a Eurovisionului. Această piesă va fi cântată în limba română și împreună cu noi va cânta o Europă întreagă. Prin acest fapt contribuim la promovarea imaginei țării noastre”, a afirmat Yuliana Parfeni, soția artistului.

Pe marea scenă de la Liverpool, Pasha Parfeni va interpreta piesa „Soarele și Luna” cu care a câștigat finala națională la Chișinău. Reprezentantul Republicii Moldova va cânta în prima semifinală de pe 9 mai sub numărul 10.

„Vă invităm să fiți cu ochii pe sursele noastre mediatice. Până la concurs se vor relata diverse momente de descriere a modului în care decurg repetițiile la Liverpool, astfel încât să încălzim atmosfera de la prima semifinală până la alte momente scenice” a comunicat Vladimir Țurcanu, directorul general al IP Compania Teleradio Moldova.

Înainte de a pleca la Concursul Internațional de Cântec, Pasha Parfeni a susținut un turneu în Spania, Polonia, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie și Israel.

Marea finală va avea loc pe Arena Liverpool pe 13 mai, semifinalele se vor ține pe 9 și 11 mai.

BBC, împreună cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune, vor organiza concursul în parteneriat cu radiodifuzorul public al Ucrainei și câștigătorii din anul 2022.

Moldova1.md
Sursa: Moldova1.md
Ana Stegarescu

Ana Stegarescu

Autor

Citește mai mult