Regional

Modernizare pe bani europeni, la Comrat. În municipiu a fost implementat un proiect GIZ de aproape un milion de euro

O zonă de sport modernizată, cu terenuri de fotbal, volei și baschet, precum și echipamente moderne pentru sălile de biologie și informatică, au primit în dar elevii de la Liceul „Dmitri Mavrodi” din Comrat. Totodată, a fost reparată și clădirea centrului municipal de tineret, care se află pe teritoriul acestei instituții de învățământ. Astfel că nu doar elevii din liceu, dar și alți tineri din Comrat vor putea profita de noile oportunități. Lucrările au fost realizate în cadrul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Republica Moldova” finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Anterior, aici totul era acoperit de iarbă, nu se putea studia și nici juca. Mulțumim tuturor celor care ne-au oferit condiții foarte bune și acum putem juca și face sport aici, putem să ne dezvoltăm abilitățile.”;

„Ne-a plăcut foarte mult terenul nou, îl așteptam de mult timp. Vom juca fotbal, volei la orele de educație fizică, vom avea antrenamente și în aer liber.”;

„Acum avem un loc foarte bun de joacă, unde poți alerga în timpul orelor de educație fizică, dar și după ore. Am ieșit deja pe teren cu prietenii, totul este bine făcut, ne place mult.”

Partenerii de proiect din Germania, Uniunea Europeană și reprezentanți ai autorităților locale nu și-au refuzat plăcerea să testeze calitatea inventarului sportiv.

„Cu sprijinul Germaniei, la Comrat au fost reparate 20 de obiective și dotate cu mobilier și utilaje noi în valoare de 980 mii euro: șase grădinițe și opt școli. În plus, a fost efectuată o renovare a centrului de tineret și a fost achiziționat echipament medical pentru spitalul raional. Toate acestea ilustrează faptul că Germania vrea să aducă o contribuție concretă la îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor”, a menționat ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Margret Uebber.

„Programul UE a vizat crearea de condiții, astfel încât să fie posibilă și găzduirea refugiaților ucraineni, dar și petrecerea timpului liber. În cadrul acestui program am avut mare noroc și datorită programului GIZ am construit patru terenuri de fotbal: două la școala №6, unul la școala№7, unul la școala №2. La fel a fost reparat edificiul Centrului pentru tineret, exteriorul era într-o stare deplorabilă, iar alte cinci grădinițe din oraș au fost dotate cu echipamente și mobilier modern”, a spus primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

„Mă bucur că GIZ și Guvernul Germaniei au ales municipiul Comrat ca „Punct de Creștere” și datorită acestui lucru orașul nostru se va schimba rapid. Mulțumim, vom continua să lucrăm împreună. Există o singură cale pentru noi - mergem înainte, spre marea familie europeană. Sper, calitatea vieții oamenilor noștri se va îmbunătăți pe zi ce trece”, a declarat la rândul său bașcanul Irina Vlah.

Beneficiari ai proiectului au fost aproximativ 20 de obiective educaționale, culturale și sociale din Comrat, inclusiv grădinițe, școli, un spital raional și instituții culturale. Valoarea totală a proiectului este de 980 de mii de euro.

Promo

Citește mai mult