Eurovision

Eurovision Song Contest 2023 // Ceremonia de deschidere: Delegația Republicii Moldova a strălucit pe Turquoise Carpet

Tradiționalul Turquoise Carpet, evenimentul oficial de deschidere a concursului Eurovision Song Contest, a avut loc pe 7 mai, la St. George's Hall, în inima orașului Liverpool. Pasha Parfeni și echipa sa au purtat ținute cu design modern și elemente tradiționale.

EBU // Chloe Hashemi
Sursa: EBU // Chloe Hashemi

Turquoise Carpet 2023 a reunit reprezentanții celor 37 de țări participante în cadrul Eurovision Song Contest din acest an.

Pasha Parfeni și echipa sa au optat pentru un dress code original, culorile de bază ale ținutelor fiind alb și ivory, cu ușoare accente de negru. De asemenea, elementele tradiționale au fost de nelipsit.

EBU
Sursa: EBU

Gazdele evenimentului au fost Timur Miroshnychenko, jurnalist și comentator ucrainean și Sam Quek, prezentatoare TV.

Publicul a fost încântat de apariția interpretului pe turquoise carpet, iar refrenul piesei Soarele și Luna a fost fredonat de întreaga mulțime.

Jurnaliștii prezenți la ceremonia de deschidere nu au ezitat să ofere reprezentantului Republicii Moldova întrebări despre emoțiile și pregătirile de pe ultima sută de metri înainte de marele show.

EBU
Sursa: EBU

Daria Capațîna, Șefa Delegației Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, a declarat că evenimentul a fost organizat la cel mai înalt nivel, iar echipa țării noastre a fost primită cu multă căldură la Liverpool.

În cadrul evenimentului, Pasha a declarat că cea mai importantă lecție pe care a învățat-o în experiența sa la Eurovision este să găsească fericirea în fiecare moment, chiar dacă procesul de pregătire pentru marea competiție este pe alocuri dificil. De asemenea, artistul a îndemnat publicul să îl susțină în semifinala de pe 9 mai.

EBU // Corinne Cumming
Sursa: EBU // Corinne Cumming

Turquoise Carpet este o ceremonie tradițională de deschidere a săptămânii Eurovision. La acest eveniment au acces reprezentanții presei acreditate, care au ocazia să afle mai multe detalii despre artiști și show-ul pregătit de aceștia pentru semifinalele care vor avea loc săptămâna aceasta.

Mâine are loc primul show live al competiției muzicale, unde Pasha Parfeni poate fi votat prin televoting cu indicativul 10 de către publicul din țările participante în prima semifinală: Norvegia, Serbia, Malta, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Olanda și Finlanda. De asemenea, Franța, Germania și Italia, țările din grupul Big Five, au drept de vot în prima semifinală.

Citește mai mult