Eurovision

Eurovision Song Contest 2023 // Spectacol de dans și lumini în „interval acts”. Cine va urca pe scenă

Ore numărate au mai rămas până la începerea Concursului Internațional de Cântec Eurovision Song Contest 2023. În curând, va fi dat startul primei semifinale, unde 15 țări, printre care și Republica Moldova, vor lupta pentru un loc în marea finală. Unul dintre cele mai importante momente în semifinale este televotingul, atunci când publicul decide cine sunt cele 10 țări finaliste.

BBC
Sursa: BBC

Pentru ca așteptarea rezultatelor să fie mai plăcută, iar echipa tehnică să aibă timp pentru procesarea și numărarea voturilor, organizatorii pregătesc o serie de prestații scenice (interval acts) ale celor mai cunoscuți artiști din țara gazdă, care sunt însoțite de un adevărat spectacol de dans și lumini.

Eurovision 2023 nu este o excepție în acest sens. În cadrul show-ului primei semifinale de pe 9 mai, trupa ucraineană de muzică rock The Hardkiss, în frunte cu solista Julia Sanina, va interpreta piesa Маяк (Farul), în combinație cu hitul britanic Together In Electric Dreams.

Artista britanică Rita Ora va prezenta o compoziție muzicală formată din mai multe hituri de excepție ale sale, precum și premiera noului ei single Praising You.

Reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2010, cântăreața Alyosha, va interpreta un cover al piesei Ordinary World, hitul trupei rock britanice Duran Duran. De asemenea, Alyosha va realiza un spectacol muzical în duet cu artista britanică Rebecca Ferguson, denumit Welcome To Our House.

Prima semifinală a celei mai importante competiții muzicale ale anului, Eurovision Song Contest 2023, va putea fi urmărită live pe TV Moldova 1, începând cu ora 22:00.

Republica Moldova este reprezentată de Pasha Parfeni cu piesa „Soarele și Luna”. Interpretul poate fi susținut prin vot, cu indicativul 10, de către publicul din țările participante în prima semifinală și 3 țări din grupul Big Five - Germania, Franța și Italia.

Citește mai mult