Parteneriate fără frontiere: La Soroca a avut loc a patra ediție a Galei Parteneriatelor Educaționale
Știința nu are frontiere. La Soroca a avut loc a patra ediție a Galei Parteneriatelor Educaționale, unde au fost prezentate cele mai bune practici de colaborare între instituțiile de învățământ din raion. Și cum lucrurile frumoase se pot face numai prin comunicare, multe dintre programele implementate au fost dezvoltate în parteneriat cu școlile din România.
13 gimnazii și licee din raionul Soroca au reușit să încheie parteneriate nu doar la nivel local, național, dar și internațional. „Parteneriate fără frontiere” este un proiect, care îi ajută să se dezvolte și să obțină noi experiențe. Deja de ani buni, Liceul Teoretic „Petru Rareș” din oraș este în parteneriat cu mai multe instituții de învățământ din România, inclusiv cu Liceul „Constantin Anghelescu” din municipiul Ianca, județul Brăila.
Activitatea care am organizat-o împreună a fost pe măsura așteptărilor și a împlinit atât speranțele noastre, cât și ale celor din România. Un nou protocol de colaborare este acum încheiat, este pe o alta dimensiune și prevede integrarea elevilor noștri în universitățile atât din țară, cât și peste hotare”*, menționează directorul Liceului „Petru Rareș”, Cristina Prisăcaru.
Activitățile din cadrul parteneriatelor se desfășoară în funcție de domeniul ales de instituții, resursele materiale din dotație, resursele umane implicate în realizarea planurilor și, nu în ultimul rând, de grupurile țintă, cărora le sunt adresate.
„Este un proiect pe care îl dezvoltăm noi de mai mulți ani, având legături foarte strânse cu Corpul Păcii și fiind o școală care promovăm modul sănătos de viață. Nu putem să rămânem indiferenți și, de aceea, am aplicat la Gala Parteneriatelor”, spune directoarea gimnaziului „Dumitru Matcovschi”, Viorica Furtună.
La Gala Parteneriatelor, tradițional, sunt nominalizate cele mai bune practici și idei inovatoare.
„În acest an, am fost nominalizați la asigurarea stării de bine, în școala unde am construit o sală de clasă în aer liber, unde sperăm să realizăm cât mai multe activități în aer liber și nu numai”, spune profesoara Adriana Pocitari de la gimnaziul din comuna Schineni, Soroca.
Participanții care au ieșit învingători, au primit diplome și premii bănești.
„Este un eveniment binevenit pentru participanți și, mai ales, pentru tânăra generație, pentru elevi. Au oportunitatea de a participa în aceste proiecte, de a se perfecționa, de a-și implementa cunoștințele și de a participa în diferite activități”, menționează președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac.
Evenimentul a fost organizat de către Direcția Învățământ Soroca.