Summit CPE

Pregătiri pentru Summit-ul European din 1 iunie. Duminică are loc o repetiție generală, în cadrul căreia va fi restricționată circulația pe mai multe străzi din capitală

Duminică, 14 mai, în intervalul de timp 09:00 - 14:00, va avea loc o repetiție generală, înainte de Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie, un eveniment de asemenea anvergură, fiind găzduit în premieră de Republica Moldova.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Timp de cinci ore, oamenii legii vor simula circulația pe străzile capitalei, în condițiile în care traficul va fi restricționat temporar pe arterele principale din sectoarele Botanica și Centru. În cadrul repetiției, coloanele oficiale se vor deplasa către locația în care va fi organizat summitul. La fel, traficul va fi limitat parțial pe drumul dintre Chișinău și Bulboaca. Poliția publică o serie de recomandări și hărți cu rutele alternative de deplasare și îndeamnă conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere în legătură cu eventualele dificultăți.

Oamenii legii informează că începând cu 9 dimineața și până la ora 14:00, traficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale Chișinăului, precum și din zonele limitrofe capitalei va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale implicate în simularea generală.

În această situație, locuitorii municipiului Chișinău sunt îndemnați să se deplaseze prin sectorul Buiucani care va fi folosit ca sector de tranzit pentru ocolirea tronsonului de străzi pe care va fi organizată deplasarea delegațiilor oficiale.

Pentru deplasare din sectoarele Ciocana și Rîșcani spre sectorul Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul. Circulația din sectorul Botanica spre sectoarele Rîșcani și Ciocana, va fi organizată pe str. Mihai Viteazul sau pe oricare stradă în care nu este sistată circulația.

Amintim că la Summit-ul Comunității Politice Europene din 1 iunie, care va avea loc la Castelul din satul Bulboaca, Anenii Noi, sunt așteptați 2 500 de invitați. Până în prezent, la eveniment și-au confirmat prezența 40 de lideri de stat și de guvern printre care Emmanuel Macron, Klaus Iohannis și Olaf Scholz. La summit vor participa și înalți demnitari europeni între care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Zilele de 1 și 2 iunie vor fi declarate libere, iar anul școlar se va încheia în data de 30 mai.

Citește mai mult