Economic

În capitală sunt organizate trei expoziții, la care participă producători din Republica Moldova, Franța, Italia, Polonia și România

Producători și distribuitori de produse alimentare, echipamente și tehnologii pentru industria alimentară, cea de prelucrare, depozitare, ambalare din Republica Moldova, Franța, Italia, Polonia, România și-au promovat ofertele în cadrul unor expoziții organizate în capitală. Demonstrările de echipamente și master-class-uri de preparare a bucatelor au atras zeci de vizitatori dornici de autentic.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Agenda expozițiilor a inclus prezentări de tehnică, master-class-uri de preparare a bucatelor și degustări de produse.

„Am degustat deocamdată doar lichiorul din cornițe, foarte interesant, un produs nou pentru Moldova. Fiecare duminică mergem să susținem producătorii autohtoni și aici i-am întâlnit pentru prima oară pe aceștia.”;

„Locuiesc în Republica Moldova și am o mică afacere în domeniul HoReCa. Dacă vrei să îți îmbunătățești afacerea, trebuie să fii gata pentru noi provocări. Aici pot învăța lucruri noi, aflu noi idei și pot discuta direct cu producătorul.”

Participanții la expoziție au prezentat cele mai alese produse pentru a capta atenția consumatorului.

„De la micii producători aducem brânza, din Spania, Italia și Franța. Noi prima dată participăm și cred că o să fie cu succes. Noi aici am adus mai mult maturate, dar avem și brânzeturi mai moi”, spune producătorul Vladimir Musteață.

„Ne specializăm pe producerea mașinilor de spălat industriale de capacitate înaltă și a mașinilor de uscat. Ele sunt de la 10 kg până la 52 kg și se utilizează în domeniul HoReCa mai mult. Ne mândrim foarte mult cu produsul nostru deoarece a fost creat aici, în Republica Moldova”, spune managerul unei companii, Iulian Tutunaru.

„Tot evenimentul întrunește mai mult de 150 de participanți. Practic fiecare stand lucrează în format test drive. Echipamentul este în lucru, bucătarii șefi și bloggerii culinari prezintă produsul ori dacă vorbim despre utilaj, prezintă utilajul în acțiune”, povestește reprezentanta centrului expozițional Nadejda Rațeeva.

Cele trei expoziții de profil au ajuns la cea de-a 27 ediție. Vizitatorii sunt așteptați până pe 21 mai.

Promo

Citește mai mult