Sport

Scandal uriaș în fotbalul spaniol

Starul lui Real Madrid, brazilianul Vinicius Junior, a fost victima unor scandări rasiste în timpul meciului din deplasare cu FC Valencia. El a răbufnit în prelungirile partidei, când, între jucători s-a iscat o ceartă, iar Vinicius, fiind provocat, l-a lovit pe fotbalistul formației adverse, Hugo Duro.

Arbitrul l-a eliminat pe Vinicius. În scurt timp, fotbalistul brazilian a reacționat pe rețelele de socializare. El a scris: „Rasismul e ceva normal în La Liga. Această competiție crede că e normal, la fel crede și federația, iar adversarii încurajează acest lucru. Campionatul care aparținea cândva unor jucători precum Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano și Messi aparține astăzi rasiștilor."

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, și președintele Braziliei, Lula, au venit cu un apel către liga spaniolă și către FIFA.

„Cazuri similare s-au mai întâmplat anterior, dar asta e prea de tot. Este inacceptabil. Liga spaniolă are o problemă și nu Vinicius este acea problemă. El este victima. Problema este foarte gravă.” a declarat Ancelotti.

„Nu este corect ca un băiat care a ieșit din sărăcie și a devenit un campion în viața lui, a devenit unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, cel mai bun jucător al lui Real Madrid, să fie victima rasismului la fiecare stadion.” a afirmat Luiz Inacio Lula da Silva.

La Liga a anunțat că investighează cazul și îi va pedepsi pe cei vinovați, după analizarea tuturor materialelor video disponibile.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult