Social

IP Compania „Teleradio-Moldova” va fi modernizată după modelul BBC. Vlad Țurcanu: Sprijinul pe care îl vom primi va aduce schimbarea

Radiodifuzorul Public „Teleradio-Moldova” anunță lansarea oficială a proiectului „Sprijinirea transformării "Teleradio-Moldova"”. Inițiativa a fost posibilă prin finanțarea oferită de Guvernul Marii Britanii, în colaborare cu BBC Media Action, programul de dezvoltare internațională de caritate al BBC, anunță un comunicat difuzat de IP „Teleradio-Moldova”.

Astfel, proiectul „Sprijinirea transformării TRM” își propune să îmbunătățească capacitățile și eforturile de modernizare ale „Teleradio Moldova”, permițându-i să răspundă eficient nevoilor în evoluție ale publicului său și să livreze conținut de înaltă calitate în era digitală.

Proiectul se va concentra pe diverse domenii cheie, inclusiv pe dezvoltarea de conținut, infrastructura tehnică și consolidarea capacității organizaționale.

Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, subliniază necesitatea de a sprijini activitatea jurnaliștilor din Republica Moldova în aceste vremuri dificile.

„Guvernul Regatului Unit este dedicat sprijinirii Moldovei pe drumul său spre edificarea unei democrații mai puternice. Un peisaj media proactiv, liber și independent este, în accepție britanică, parte integrantă într-o democrație matură. Această transformare presupune consolidarea capacității TRM de a produce știri și programe de actualitate informative, moderne și captivante, valorificând platformele multimedia pentru a ajunge la un public mai larg și mai divers”, a declarat Steven Fisher.

Compania „Teleradio-Moldova” este onorată să colaboreze cu Guvernul Marii Britanii și BBC Media Action în acest proiect transformator. Cu expertiza și asistența care urmează să fie oferite, suntem încrezători că „Teleradio Moldova” va apărea ca un radiodifuzor modern, incluziv și centrat pe audiență, contribuind la dezvoltarea unui peisaj media vibrant în Republica Moldova, se spune în comunicatul instituției.

Vlad Țurcanu, director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, și-a exprimat recunoștința pentru asistența acordată.

„Cu sprijinul primit, organizația noastră va investi în oportunități de formare și dezvoltare profesională pentru jurnaliștii noștri. Acest lucru va permite jurnaliștilor TRM să dobândească noi abilități, să-și perfecționeze spiritul critic și să adopte o mentalitate multimedia mai puternică. Drept urmare, echipa noastră va fi mai bine dotată pentru a produce conținut de înaltă calitate, care rezonează cu o gamă largă de public. Cu sprijinul BBC, programarea TRM va fi revitalizată cu perspective noi, formate inovatoare și un angajament profund față de incluziune. Sprijinul pe care îl vom primi nu numai că va capacita jurnaliștii noștri, dar si va aduce schimbarea”, a spus Vlad Țurcanu.

BBC Media Action este organizația de caritate internațională pentru dezvoltare a BBC, care lucrează în 23 de țări din întreaga lume pentru a sprijini organizațiile media de interes public, cum ar fi TRM, să producă informații și conținut media de încredere și imparțial pe mai multe platforme, astfel încât publicul să poată fi mai bine informat și să ia parte la discuții corecte și dezbateri publice.

BBC Media Action, cu expertiza sa, va oferi mentorat și coaching complet. În acest context, George Ferguson, Director de Țară Media Action Europa de Est și Asia Centrală, menționează că „BBC Media Action este încântată să lucreze în parteneriat cu TRM la acest proiect. Muncind în strânsă colaborare cu colegii din TRM, BBC Media Action va oferi o consolidare a capacităților care va îmbunătăți cunoștințele, abilitățile și motivația managerilor, editorilor și producătorilor de conținut TRM, sprijinindu-i să creeze conținut și programe de știri informative, accesibile și captivante, astfel încât să ajungă la un public cât mai divers și să rezoneze cu așteptările lui”.

Prin proiectul „Sprijinirea transformării "Teleradio-Moldova"”, TRM va trece printr-o transformare cuprinzătoare care se aliniază la standardele internaționale de difuzare. Această colaborare își propune să sporească relevanța, calitatea și diversitatea programelor oferite de „Teleradio-Moldova”, asigurând totodată sustenabilitatea pe termen lung a companiei.

Citește mai mult