Sport

Nuggets, în finala NBA

Denver Nuggets s-au calificat pentru prima dată în istoria francizei în finala ligii profesioniste nord-americane de baschet masculin. Discipolii lui Michael Malone nu au avut nici un fel de probleme în seria cu Los Angeles Lakers. Franciza din statul Colorado s-a impus la general cu un neverosimil 4:0.

Al patrulea meci al seriei a fost unul extrem de echilibrat, dar tot Nuggets au învins în deplasare cu 113:111. La învingători, sârbul Nikola Jokic a fost decisiv cu 30 de puncte, 13 pase și 14 recuperări.

De partea cealaltă, Lebron James a ieșit în evidență cu 40 de puncte în contul personal, însă acest lucru a fost insuficient pentru ca Lakers să obțină prima victorie în această serie. James a pus sub semnul întrebării viitorul său ca jucător, după eșecul suferit în finala Conferinței de Vest, afirmând că se gândește la o posibilă retragere.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Deocamdată, nu știu. Ca să fie sincer, am multe lucruri la care să mă gândesc. Nu mă mulțumesc doar să particip într-o finală de conferință. Nu este distractiv pentru mine să nu pot participa într-o finală NBA.” a spus LeBron James.

LeBron James mai are 2 ani de contract cu franciza din Los Angeles, ultimul dintre sezoane fiind opțional.

În schimb, suporterii lui Denver Nuggets nu au motive de îngrijorare. Jokic și compania au câștigat în premieră Conferința de Vest, iar superstarul lor este comparat cu liderul tenisului mondial Novak Djokovic. Compatriotul lui "Nole", însă, rămâne modest.

„Nu pot să mă compar cu el. Este ambasadorul Serbiei în materie de sport. Fiecare copil sârb dorește să fie ca Novak Djokovic. Este un adevărat idol în țara mea.” a afirmat Jokic.

În drumul său spre finala NBA, Denver Nuggets a trecut pe rând de Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns și Los Angeles Lakers.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Promo

Citește mai mult