Regional

Persoane nevoiașe din raionul Soroca beneficiază de prânzuri calde

Un număr de 100 de persoane din familii nevoiașe din cinci localități ale raionului Soroca beneficiază de prânzuri calde. Ajutorul vine din partea unei asociații obștești. Prânzul cald este oferit gratuit de două ori pe săptămână.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Larisa Buzurniuc din satul Ocolina are 82 de ani. Femeia locuiește de una singură și cu greu își căută de grijă.

„Eu sunt singură, mai greu că și spatele mi-i rupt - trei inele la spate. Nu mă pot apleca, nu pot ridica. Două zile în săptămână o să mănânc călduț și gustos și vă mulțumesc”, spune Larisa Buzurniuc.

Aceeași soartă o au și alți bătrâni singuratici, nevoiași, țintuiți la pat. Prânzul cald include o supă și felul doi.

„Eu sunt singură, n-am pe nimeni și mi-i greu și chiar vă mulțumesc mult că m-ați ajutat.”;

„Pentru mine îi foarte important că de doua ori în săptămână am un ajutor. Nu mă pot scula, picioarele nu-mi merg, mâna asta îi rău.”

Prânzul este adus în recipiente ca să se păstreze cald.

„40 de persoane au fost selectate din comuna noastră, 20 în satul Țepilova și 20 din Ocolina și în special avem persoane în etate, țintuite la pat, bolnave, care nu se pot deplasa, mai tinere, dar care la fel nu se mișcă și este un prânz binevenit”, spune primarul comunei Ocolina, Valentina Ceban.

Prânzuri calde gratuite sunt aduse și în alte patru localități din raion, inclusiv în municipiul Soroca.

„Se alimentează satele Vasilcău și Parcani, Bădiceni și Ocolina și municipiul Soroca. Sperăm ca acest proiect să aibă o continuitate, ca să ajungem în toate localitățile, ne dorim deoarece avem persoane care au nevoie de acest sprijin”, spune președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac.

Proiectul „Un prânz cald pentru persoanele nevoiașe” este organizat pe parcursul unei luni de zile. În continuare, alte cinci localități ar urma să beneficieze de acest proiect.

Citește mai mult