Internațional

Președintele Germaniei efectuează o vizită de stat în România: Va avea întâlniri oficiale la București, Sibiu și Timișoara

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va efectua, de miercuri până vineri, o vizită de stat în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis, potrivit Hotnews.ro.

hotnews.ro
Sursa: hotnews.ro

Președintele federal va fi primit, miercuri, de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Cei doi vor avea convorbiri tête-à-tête și oficiale, urmate de declarații de presă comune.

Administrația Prezidențială a arătat că discuțiile celor doi șefi de stat se vor axa pe dezvoltarea și aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, în plan politic, de securitate și economic. Cei doi președinți vor transmite un mesaj de solidaritate și sprijin pentru Ucraina și poporul ucrainean în fața agresiunii brutale a Federației Ruse. De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate și sprijinul și susținerea puternice ale celor două țări pentru Republica Moldova.

Cei doi șefi de stat vor avea și un schimb de opinii privind evoluția situației de securitate și consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, în pregătirea Summitului de la Vilnius.

La București, președintele german va avea întâlniri și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Președintele Steinmeier are planificată și o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de afaceri.

Joi, președinții Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier se vor afla la Sibiu, unde vor merge la primărie, se vor întâlni cu reprezentanții comunității germane din România și vor vizita Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” și Biserica evanghelică fortificată din comuna Cristian.

Președintele Germaniei își va încheia vizita la Timișoara, vineri. Acesta va fi gazda unui concert la Filarmonica din Timișoara, în contextul în care orașul este Capitala Europeană a Culturii în 2023, și va vizita, împreună cu primarul Dominic Fritz, centrul orașului. Oficialul german va vizita și Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” și se va întâlni cu reprezentanți ai minorității germane și ai celei evreiești.

Potrivit Ambasadei Germaniei la București, președintele federal va fi însoțit în vizita în România de ministrul de stat pentru Europa și Climă din cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe, Anna Luhrmann, precum și de o delegație de parlamentari, reprezentanți ai mediului de afaceri și oameni de cultură.

Văcărescu Valeria

Văcărescu Valeria

Autor

Promo

Citește mai mult