Internațional

Moscova nu are interesul să pună capăt conflictului cu Ucraina

Kremlinul nu are interesul să pună capăt conflictului cu Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al Președinției ruse, Dmitri Peskov, informează miercuri dpa, citat de agerpres.ro

Rusia își va duce "operațiunea militară specială" până la capăt, până când își va afirma interesele și își va atinge obiectivele - fie prin intermediul luptelor, fie al "altor mijloace disponibile", a declarat Peskov miercuri, citat de agenția de presă TASS, folosind termenul preferat de Moscova pentru a descrie războiul pe care l-a declanșat asupra țării vecine în urmă cu 15 luni.

Potrivit lui Peskov, la ora actuală nu sunt indicii că ar fi posibilă o soluție pașnică. Negocierile cu Kievul nu sunt posibile pentru că leadership-ul Ucrainei "a interzis negocierile de orice fel cu Rusia", a afirmat Peskov.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut din retragerea trupelor ruse de pe teritoriile ucrainene ocupate o precondiție pentru negocierile de pace.

În același timp, într-un mesaj video adresat în cadrul unei conferințe de securitate de la Moscova, președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre o "instabilitate în creștere în lume", în contextul războiului pe care el l-a ordonat în urmă cu aproape un an și jumătate.

Vladimir Putin a acuzat Occidentul de această instabilitate, afirmând că puterile occidentale încearcă să-și mențină dominația globală în detrimentul altor țări.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Promo

Citește mai mult