Internațional

Klaus Iohannis: Am pus accentul pe sprijinul ferm al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a început astăzi o vizită de stat de trei zile în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête și oficiale, axate pe dezvoltarea cooperării în plan politic, de securitate și economic, transmite Agerpres.

TVR Moldova
Sursa: TVR Moldova

Administrația Prezidențială a arătat că discuțiile celor doi șefi de stat se axează pe dezvoltarea și aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, în plan politic, de securitate și economic.

Cei doi președinți vor transmite un mesaj de solidaritate și sprijin pentru Ucraina și poporul ucrainean în fața agresiunii brutale a Federației Ruse.

De asemenea, în cadrul convorbirilor, vor fi abordate sprijinul și susținerea puternice ale celor două țări pentru Republica Moldova, informează Rador.

„Împărtășim viziuni similare cu privire la necesitatea mobilizării de sprijin activ și puternic pentru Chișinău, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, pentru a consolida reziliența acestei țări în fața provocărilor complexe cu care se confruntă. Am abordat în cadrul discuțiilor și politica de extindere a Uniunii Europene, rezultând sprijinul comun al României și Germaniei pentru avansarea procesului, atât în privința Balcanilor de Vest, cât și în privința partenerilor noștri estici. Am pus accentul, în cadrul discuțiilor, pe sprijinul ferm al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei ca state candidate la aderare”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Rador.

În ceea ce privește aderarea României la Schengen, președintele Steinmeier a transmis asigurări că Germania va susține acest demers.

Germania este „de multă vreme de părere că locul României este în Spațiul Schengen”, a declarat, miercuri, președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul român, Klaus Iohannis.

Citește mai mult