Sport

Sepsi și-a apărat trofeul

Sepsi Sfântu-Gheorghe și-a apărat cu succes Cupa României. Discipolii lui Cristiano Bergodi au învins formația Universitatea Cluj în seria penalty-urilor de departajare.

Finala a avut loc pe Stadionul Municipal din Sibiu, iar timpul regulamentar și cel suplimentar s-au încheiat cu scorul alb de 0:0. Aceasta, deși ambele echipe au avut ocazii mari de gol. U Cluj a avut o șansă uriașă de a marca în minutul 33, când Dan Nistor a trimis balonul în bară. La începutul reprizei secunde, portarul clujenilor, Andrei Gorcea, și-a salvat miraculos echipa, când a oprit mingea pe linia porții după șutul lui Mario Rondon.

În seria de departajare, însă, erou a fost goalkeeperul lui Sepsi, Roland Niczuly. Acesta a respins trei penalty-uri ale "șepcilor roșii", iar Sepsi s-a impus în cele din urmă cu 5:4.

„Un sentiment foarte plăcut. E de nedescris. Am făcut istorie la acest club de două ori la rând. Mă bucur. Sper să o facem și a treia oară, la anul.” a spus după meci jucătorul echipei Sepsi, Marius Ștefănescu.

Sepsi Sfântu-Gheorghe a jucat a treia finală în Cupa României în ultimii patru ani. În 2020, echipa a cedat în fața FCSB-ului cu 0:1, iar anul trecut a învins pe FC Voluntari cu 2:1.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Promo

Citește mai mult