Social

Șoferița de troleibuz care a accidentat mortal o fetiță de 12 ani riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare

Șoferița de troleibuz, care a accidentat mortal o fetiță de 12 ani pe o trecere de pietoni din sectorul Ciocana al capitalei, va compărea pe banca acuzaților. Procurorii anunță că au expediat dosarul în instanță. Femeia este învinuită de încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport, care a cauzat din imprudență decesul unei persoane.

zdg.md
Sursa: zdg.md

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul principal, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unei femei de comiterea infracțiunii de încălcăre a regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane (art. 264 alin.(3) lit.b) din Codul penal).

Astfel, procurorii au înaintat acuzarea privind faptul că învinuita, în timpul deplasării cu mijlocul de transport, a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, fapt ce a dus la lovirea unei minore de 12 ani.

Amintim că tragedia s-a produs la sfârșitul lunii martie, în timp ce minora traversa regulamentar strada. Șoferița a fost reținută și plasată în izolator, iar ulterior, în arest la domiciliu. Femeia și-a recunoscut integral vinovăția și riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Citește mai mult