Internațional

Șeful Statului Major al SUA: O victorie militară a Rusiei în Ucraina este imposibilă

Rusia nu va câștiga războiul din Ucraina doar prin mijloace militare, a reafirmat joi șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, avertizând că, de asemenea, este puțin probabil ca Kievul să reușească să expulzeze rapid toate forțele ruse de pe teritoriul său, transmit AFP și Agerpres.

defense.gov
Sursa: defense.gov

„Acest război nu va fi câștigat militar de Rusia”, a declarat generalul Milley reporterilor după o întâlnire virtuală a Grupului de contact al Ucrainei, care reunește aproximativ 50 de țări care oferă sprijin militar Rusiei.

Obiectivele inițiale ale Rusiei, care vizau în special răsturnarea guvernului ucrainean, „nu sunt realizabile prin mijloace militare, nu va funcționa”, a adăugat generalul Milley.

Pe de altă parte, în prezent există sute de mii de trupe rusești în Ucraina, ceea ce face ca obiectivul ucrainean de a-și recâștiga întreg teritoriul să fie puțin probabil „pe termen scurt”, a continuat el.

„Aceasta înseamnă că luptele vor continua, că vor fi sângeroase, va fi dur. Și la un moment dat, cele două părți fie vor negocia un acord, fie vor ajunge la o încheiere militară”, a adăugat șeful Statului Major al SUA.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat joi că alianța internațională mobilizată de SUA, principalul furnizor al ajutorului militar pentru Ucraina, a deblocat până în prezent aproape 65 de miliarde de dolari în armamente și echipamente diverse, precum și în contracte cu industria de apărare.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Promo

Citește mai mult