Internațional

Război în Ucraina // Bombardamente în Kiev pe parcursul nopții

Forțele ruse au bombardat din nou Kievul în noaptea de joi spre vineri, a anunțat administrația civilă și militară a orașului, potrivit căreia toate rachetele au fost interceptate și distruse, informează AFP și Agerpres.

Agerpres
Sursa: Agerpres

„Încă un atac aerian asupra Kievului, al 13-lea de la începutul lunii mai! Și, ca întotdeauna, în timpul nopții”, a scris administrația pe contul său de Telegram. Potrivit acesteia, rachete de croazieră au fost lansate de bombardiere strategice Tu-95MS dinspre regiunea Mării Caspice.

„Potrivit informațiilor preliminare, toate țintele inamice din spațiul aerian al Kievului au fost detectate și distruse”, a adăugat administrația orașului.

În raportul său matinal zilnic, statul major ucrainean a informat despre 55 de atacuri aeriene ruse în timpul zilei trecute, dintre care 36 cu drone explozive, și despre patru atacuri cu rachete.

În același timp, în Rusia o "detonare" a provocat distrugeri într-un imobil din Krasnodar, oraș situat aproape de Crimeea, fără a face victime, potrivit autorităților locale citate de agenția RIA Novosti.

De la începutul lui mai, Rusia a fost zguduită de o serie de atentate și acte de sabotaj, printre care deraierea a două trenuri de marfă și un incendiu într-un depozit petrolier cauzat de un atac cu dronă.

Luni, două grupuri armate care s-au declarat a fi ruse au atacat dinspre Ucraina regiunea rusă Belgorod, în cea mai gravă incursiune de la începutul războiului.

Citește mai mult