Internațional

Kievul a fost ținta atacurilor rusești pentru a 13 oară în această lună. A fost atacată cu drone și regiunea Cernăuți

Capitala Ucrainei a fost din nou ținta atacurilor rusești. Pentru a 13 oară în această lună. Nu s-au înregistrat victime, dar resturile unei drone doborâte au avariat acoperișul unui centru comercial. A fost atacată cu drone și regiunea Cernăuți, fiind distruse mai multe case. Totodată au fost deteriorate două rețele electrice, iar peste 140 de mii de oameni au rămas fără energie electrică. Autoritățile de la Kiev susțin că au distrus 36 de drone și au doborât două avioane rusești în regiunea Zaporojie.

BucPress
Sursa: BucPress

Sirenele se aud în fiecare noapte, iar oamenii sunt nevoiți să coboare în adăposturi.

„Era groaznic și se auzea canonada. Se învârteau deasupra caselor. S-au învârtit mult, au făcut mai multe cercuri. Trăgeau din toate părțile, aparent, au venit dinspre mare”, relatează o localnică.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 10 rachete și 36 de drone lansate de Rusia în ultimele 24 de ore asupra capitalei Kiev, a orașului Dnipro și a regiunilor estice. Drone „Shahed" au fost doborâte și în regiunea Cernăuți. Resturile au deteriorat trei clădiri rezidențiale și un garaj. Două linii electrice au fost, de asemenea, avariate, lăsând 140 de mii de oameni fără electricitate.

„Ce credeai că acestea sunt povești? Intră în casă, privește! E mare necaz, am căzut în acea gaură. Nu mi-a mai rămas nimic”, spune un martor.

În același timp, rușii au distrus barajul lacului de acumulare Karlovski. Trei sate sunt sub amenințarea inundațiilor. Localnicii spun că, de la începutul războiului, rușii bombardaseră constant Karlovka, lovind exact în dig.

„Brazii cresc în apă și peștii se plimbă printre ei. Peștii mișună printre brazi. Aceasta e curtea mea, am lucrat aici ca pădurar timp de 25 de ani. La început m-a durut foarte mult, dar nu mai avem încotro, așa că vom aștepta momentul potrivit pentru a reconstrui, a repara.”

„Este război. Mulți oameni au pierdut câte ceva. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că toți apropiații mei sunt în viață.”

Între timp, au avut loc explozii și în orașul rusesc Krasnodar, departe de linia frontului. Oficialii ruși acuză Ucraina că ar ar fi atacat două regiuni din sudul Rusiei cu rachete și drone. Potrivit acestora, obuzul a fost doborât de apărarea aeriană. „A fost o lovitură, apoi o explozie”, spune un martor.

În Krasnodar o explozie a avariat o clădire rezidențială și alta de birouri, potrivit autorităților locale. Oficialii nu au precizat care a fost cauza exploziei, deși presa rusă a relatat că a fost vorba de un atac cu dronă.

Promo

Citește mai mult