Social

O ambarcațiune, care transporta aproximativ 500 de migranți, a dispărut în centrul Mării Mediterane

O ambarcațiune care transporta aproximativ 500 de migranți, inclusiv un nou-născut și femei însărcinate, a dispărut în centrul Mării Mediterane, au anunțat, vineri, două organizații umanitare, potrivit Reuters.

Alarm Phone, o organizație care preia apeluri de la navele de migranți aflate în primejdie, a comunicat că a pierdut contactul cu ambarcațiunea miercuri dimineață. În acel moment, barca se afla în derivă, fără motor funcțional, la o distanță de aproximativ 320 km nord de portul libian Benghazi și la peste 400 km distanță de Malta sau de insula sudică italiană Sicilia.

ONG-ul italian Emergency a comunicat, joi, că nava sa, „Life Support” și „Ocean Viking”, o altă navă umanitară, au căutat fără succes ambarcațiunea dispărută, timp de 24 de ore, însă nu au găsit nicio epavă.

Un purtător de cuvânt al Emergency a declarat, vineri, că operațiunile de căutare sunt încă în desfășurare, adăugând că este posibil ca migranții să fi fost preluați de o altă ambarcațiune sau să fi reușit să își repare motorul și să continue navigarea spre Sicilia. Paza de Coastă italiană a raportat, joi, salvarea a 423, respectiv 671 migranți, în două operațiuni separate de căutare și salvare în apele italiene, însă Alarm Phone afirmă că acestea nu au legătură cu barca dispărută.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult