Politic

Marina Tauber va compărea curând pe banca acuzaților. Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin

Vicepreședinta Partidului „Șor", Marina Tauber, va compărea curând pe banca acuzaților. Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul unei conferințe de presă, susținută imediat după ce lui Tauber i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Potrivit lui Dragalin, Tauber va răspunde în fața legii pentru falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului, dar și pentru acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii din partea unui grup criminal organizat.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că urmărirea penală, dosarul penal a vizat o perioadă îndelungată, începând cu luna octombrie 2021, dar infracțiunea a fost una continuă.

„Sunt suficiente probe ca să fie înaintată o învinuire finală. A durat mai mult timp pentru că infracțiunea a avut un caracter prelungit și continuu. Noi estimăm că, în câteva săptămâni, va fi trimis în judecată dosarul în privința Marinei Tauber și Partidului Politic „Șor".”

Potrivit Veronicăi Dragalin, învinuirile aduse Marinei Tauber vizează atât statutul acesteia în calitate de persoană fizică, cât și în calitate de vicepreședinte al Partidului „Șor”. În cazul în care ea va fi condamnată ca persoană juridică, formațiunea politică ar putea fi lichidată. Dacă sentința îi va fi pronunțată ca unei persoane fizice, atunci ea riscă ani de pușcărie și amendă. Întrebat dacă banii confiscați de procurori vor ajunge în haznaua statului, procurorul de caz a spus că asta va decide instanța. Până acum, potrivit procurorului Ghenadi Epure, a fost confiscată doar o parte din cele 195 de milioane de lei.

„Suma respectivă este împărțită în mai multe sume, dintre care aproximativ 10 milioane au fost transmise sub controlul oraganului de urmărire penală, bani din Federația Rusă. Alte 10 milioane au fost depistate în cadrul perchezițiilor. Acești bani sunt confiscați, sunt ridicați și recunoscuți ca corp delict și transmiși spre păstrare.”, a declarat Ghenadi Epure, procuror anticorupție.

Ghenadi Epure a precizat că restul banilor Procuratura îi poate recupera prin intermediul sechestrului pus pe bunurile membrilor formațiunii și ale figuranților din dosar.

Citește mai mult