Social

Lilian Chișca a fost învestit în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate

Un decret în acest sens a fost semnat de președintele țării, Maia Sandu, și a fost publicat în Monitorul Oficial. Lilian Chișca a depus astăzi, în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, jurământul de învestire în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

Șefa statului i-a urat succes în noul său mandat și a spus că ANI are o misiune importantă, în condițiile în care instituția pe care o conduce are un rol esențial în prevenirea și depistarea corupției prin realizarea controlului averii și al intereselor personale.

Chișca va deține mandatul de președinte pentru o perioadă de cinci ani.

Lilian Chișca este licențiat în economie și drept și din 2003 până în 2006 a activat la Camera de Licențiere a Republicii Moldova, din 2006, la Centrul Național Anticorupție, iar din 2012 și până în prezent, a deținut mai multe funcții la ANI.

La concursul pentru suplinirea funcției de președinte al ANI, Lilian Chișca a obținut un punctaj final de 102,75 puncte, cu aproximativ 5 puncte mai mult decât contracandidatul său, Alexandru Stavinschi, care a acumulat 98 de puncte.

ANI urmărește respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Citește mai mult