Internațional

Inundații în Italia: Salvatorii și pompierii caută supraviețuitori printre dărâmături

Inundațiile fac prăpăd în provincia italiană Avellino. Un bărbat a murit după ce a fost luat de ape în timp ce încerca să ajungă la mașina sa parcată într-un cartier din localitatea Forino. Între timp, salvatorii și pompierii caută cu disperare supraviețuitori printre dărâmături. Totodată, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un ajutor financiar pentru locuitorii regiunii Emilia-Romagna.

dagospia.com
Sursa: dagospia.com

Inundațiile din provincia din sudul țării Avellino au loc la doar câteva zile după ce stihia care a cuprins nordul Italiei, a ucis 14 oameni. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat ieri regiunea italiană Emilia-Romagna devastată de intemperie. Oficialul le-a dat asigurări oamenilor că Uniunea Europeană va ajuta sprijin financiar fermierii și a promis ajutor în reconstrucția zonei afectate.

„Desigur, am vorbit despre ajutor și sprijin din partea Uniunii Europene. Și într-adevăr, am văzut zona devastată, așa că pentru mulți fermieri este un dezastru. Prin urmare, trebuie declanșat fondul de urgență pentru agricultură. Acesta este punctul numărul unu. De asemnea, fondul de solidaritate, cred, că este necesar. Știm că pentru fondul de solidaritate trebuie să existe întotdeauna o evaluare a nevoilor, o evaluare a daunelor la început”.

Între timp, localnicii împreună cu salvatorii continuă să curețe străzile de noroi, dar și să pompeze apa rămasă. Cel puțin douăzeci de râuri au ieșit din albie și au fost înregistrate 300 de alunecări de teren.

Guvernul italian a anunțat un ajutor de două miliarde de euro pentru regiunea afectată de inundații, inclusiv pentru fermieri și pentru oameni de afaceri. Stihia de săptămâna trecută a mai afectat orașele Bologna și Ravenna. Peste 400 de drumuri au fost distruse, iar oamenii au rămas fără energie electrică și apă.

Promo

Citește mai mult