Summit CPE

Președintele Greciei și premierul Irlandei și-au anunțat participarea la Summitul CPE din 1 iunie

Președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, și premierul Irlandei, Leo Varadkar, au anunțat că vor participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), unde vor discuta despre cooperarea strategică pe continentul european, dar și despre alte subiecte de importanță crucială. De asemenea, oficialii au transmis mesajul că „Republica Moldova nu este singură”.

„Abia aștept să particip la Summitul Comunității Politice în Republica Moldova pentru a discuta subiecte de importanță crucială pentru familia noastră europeană. Grecia se angajează să coopereze strâns cu vecinii și partenerii săi pentru a aborda provocările cu care se confruntă continentul nostru. În acest an, am extins exporturile naționale de gaze până în Moldova pentru a-i asigura securitatea energetică. Mesajul nostru este clar - Moldova nu este singură”, a declarat președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou.

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a menționat că organizarea Summitului CPE va fi o oportunitate vitală pentru ca liderii de state să discute despre provocările comune și, mai important, cum le pot face față.

„Aștept cu nerăbdare să ajung la Summitul Comunității Politice Europene în Moldova pentru a discuta cooperarea strategică pe continentul nostru. Întâlnirea noastră din Chișinău va fi o oportunitate vitală pentru noi în calitate de lideri, să discutăm despre provocările comune și, mai presus de toate, să le facem față împreună. Moldova este parte a familiei noastre europene și, cu siguranță, Moldova nu este singură”, a declarat premierul Irlandei, Leo Varadkar.

Menționăm că și premierii Danemarcei, Estoniei și Regatului Țărilor de Jos și-au anunțat participarea la Summitul Comunității Politice Europene, transmițând mesajul că „Republica Moldova nu este singură”.

Anterior, cu mesaje similare au venit cancelarul german, Olaf Scholz, președintele Consiliului European, Charles Michel, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Franței, Emmanuel Macron.

Amintim că Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie, la Bulboaca, și va reuni în premieră 50 de oficiali, inclusiv președinți de stat, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult