Summit CPE

Primele delegații ale oficialilor care participă la Summitul Comunității Politice Europene vor ajunge mâine în Republica Moldova. Nicu Popescu oferă noi detalii despre eveniment

48 de oficiali din cei 50 și-au confirmat participarea la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care se va desfășura joi, 1 iunie, la Bulboaca, a declarat într-o conferință de presă ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Potrivit diplomatului, delegațiile vor veni pe parcursul a două zile. Prima jumătate va veni mâine, 31 mai, iar a doua parte va veni pe data de 1 iunie, în prima jumătate a zilei.

„Summitul propriu-zis va începe la ora 10:30 cu sosirea delegațiilor la Castel „Mimi” și se va încheia aproximativ la ora 19:00. Avem înregistrați un număr record de jurnaliști pentru reflectarea Summitului. Inițial au fost depuse 775 de cereri de acreditări”, a precizat ministrul.

Șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că prezența la summit a liderilor europeni este un mesaj că statele de pe continent sprijină pacea și securitatea țării noastre.

Nicu Popescu a mai menționat că pentru reflectarea evenimentului au fost acreditați 656 de jurnaliști, dintre care 177 din țara noastră. Cei mai mulți jurnaliști sunt din Franța – 66. De asemenea, vor fi și reprezentanți mass-media din China, Argentina și alte țări noneuropene. Peste 100 de jurnaliști nu au fost acreditați din lipsă de spațiu.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult