Summit CPE

„Teleradio Moldova” este unul dintre radiodifuzorii oficiali care vor asigura transmisiunile LIVE ale Summitului Comunității Politice Europene

Summitul Comunității Politice Europene va putea fi urmărit în direct pe postul nostru de televiziune. Moldova 1 este unul dintre radiodifuzorii oficiali care vor asigura transmisiunile evenimentului istoric, la care și-au anunțat deja participarea 48 de șefi de stat, premieri și oficiali europeni. Astfel, cei de acasă vor putea urmări în timp real tot ceea ce se întâmplă la această reuniune de rang înalt. Pentru acest lucru, cot la cot cu jurnaliștii din Republica Moldova vor munci și 60 de profesioniști din România.

Moldova 1
Sursa: Moldova 1

Concepția tehnică și organizarea reflectării evenimentului au început încă acum jumătate de an. În aceste zile, 60 de profesioniști de la Televiziunea Română, printre care producători, regizori de emisie, cameramani, specialiști în tehnologia informației, sonorizare se află în Republica Moldova.

Aceștia vor asigura transferul de experiență angajaților „Teleradio Moldova” pentru transmisia în exclusivitate a acestui eveniment istoric.

Summitul Comunității Politice Europene va fi reflectat cu ajutorul a 20 de camere video, care au fost deja instalate la castelul gazdă a întrunirii.

Pentru a interconecta echipamentul, specialiștii de la București au instalat 7 kilometri de fibră optică. Totodată, la fața locului au ajuns deja și două care mobile, care pot asigura producția și transmisiunea a două programe simultan pe întreg mapamondul.

Precizăm că „Teleradio Moldova”, susținută de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, este unul dintre partenerii și radiodifuzorii oficiali care vor asigura transmisiunile LIVE ale întrunirii.

Imaginile și filmările realizate vor fi disponibile gratuit pentru toată mass-media, pe platforma NewsDirect a EBU.

Transmisiunea va începe la ora 09:00 și se va încheia odătă cu plecarea ultimei delegații oficiale.

Citește mai mult