Summit CPE

„Europa rămâne unită în apărarea valorilor noastre comune” // Mesajele transmise de prim-miniștrii Finlandei și Suediei înainte de Summitul CPE

„Europa rămâne unită în apărarea valorilor noastre comune”, acest mesaj a fost transmis de către premierii Finlandei și Suediei, care vor participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie.

„Mă bucur să particip la Summitul Comunității Politice Europene pentru a discuta probleme cum sunt războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, securitatea, energia și conectivitatea. Este important să continuăm schimbul de opinii și cooperarea strânsă între UE și partenerii noștri europeni. Mulțumim, Moldova, pentru găzduirea noastră. Vă vom susține! Moldova nu este singură”, a declarat Sanna Marin.

Tot astăzi, cu un mesaj înainte de Summitul de la Bulboaca a venit și premierul suedez, Ulf Kristersson.

„Abia aștept să particip la Summitul Comunității Politice Europene din Moldova, pentru a discuta cum să ne consolidăm securitatea și reziliența, ca să asigurăm pacea și prosperitatea pentru cetățenii Europei. Comunitatea Politică Europeană are un mesaj clar: Europa rămâne unită în apărarea valorilor noastre comune – libertatea, democrația și demnitatea umană”, a precizat Ulf Kristersson.

Amintim că Summitul Comunității Politice Europene va avea loc la 1 iunie la Bulboaca. La eveniment sunt așteptați aproximativ 50 de șefi de stat și de guvern, precum și oficiali ai Uniunii Europene.

Citește mai mult