Aderare UE

„Teleradio-Moldova” și TVR, în calitate de membri ai EBU, transmit împreună Summitul CPE

Compania Publică „Teleradio-Moldova” („Teleradio-Moldova”) și Societatea Română de Televiziune (SRTV), în calitate de membri ai Uniunii Europene de Radiodifuziune (UERT), și-au conjugat eforturile pentru difuzarea Summitului Comunității Politice Europene din data de 1 iunie. Astfel, „Teleradio-Moldova” pune la dispoziția tuturor televiziunilor interesate semnal gratuit pe parcursul întregii zile.

Având drept scop dezvoltarea comunicării și colaborării între națiunile europene, Summitul este un eveniment semnificativ în peisajul politic al regiunii.

Producția video a unei astfel de transmisiuni necesită experiență și resurse tehnologice considerabile. Pentru a asigura mediatizarea TV de cea mai bună calitate, SRTV a sprijinit „Teleradio Moldova” prin furnizarea de echipament performant.

Transmisiunea evenimentului istoric este asigurată de o echipă de top alcătuită din aproximativ 60 de tehnicieni, regizori, cameramani și specialiști în televiziune de la SRTV. Echipa TVR utilizează 20 de camere și două care mobile care permit producția a două programe live simultan.

„În această perioadă, Republica Moldova stabilește și valorifică legături pe tot cuprinsul Europei. Teleradio-Moldova face acest lucru la nivel mediatic, în primul rând cu colegii noștri de la UERT și din România. Societatea Română de Televiziune, prin domnul Președinte-Director General Dan Turturică și divizia tehnică a SRTV, ne-a acordat, pentru acest eveniment, un sprijin neprețuit și le suntem extrem de recunoscători pentru această mână de ajutor și pentru profesionalismul lor.”, a declarat Vlad Țurcanu, directorul general al I.P. Compania „Teleradio Moldova”.

SRTV și „Teleradio-Moldova” au folosit infrastructura Uniunii Europene de Radio și Televiziune, cea mai importantă alianță din lume a radiodifuzorilor publici, pentru ca transmisiunea să ajungă în lumea întreagă.

„Teleradio-Moldova” pune la dispoziția tuturor televiziunilor interesate semnal gratuit pe parcursul întregii zile.

Citește mai mult