Aderare UE

Emmanuel Macron: Republica Moldova nu poate fi lăsată deoparte

„Sunt mândru de faptul că, deținând președinția Uniunii Europene, am oferit statutul de țară candidată Republicii Moldova. Având în vedere ce se întâmplă în Ucraina, am spus că nu putem să o lăsăm deoparte, că trebuie să sprijinim această țară și cred că Republica Moldova are capacitatea de a accelera parcursul său european”. Declarațiile au fost făcute la finalul Summitului Comunității Politice Europene de către președintele francez, Emmanuel Macron.

Potrivit oficialului francez, organizarea acestei reuniuni de nivel internațional a fost o provocare pentru Republica Moldova, iar fiecare dintre țările participante a avut un aport pentru a asigura securitatea la acest summit. Macron a mai spus că la reuniunea de la Bulboaca s-a discutat și despre acordul de roaming, care va fi extins și asupra Republicii Moldova, dar și despre sprijinul ce poate fi oferit țării noastre pentru a rezista în fața atacurilor cibernetice.

„Când vedem curajul președintei Maia Sandu și cum încearcă să implementeze reformele, să lupte cu corupția, să îmbunătățească situația economică, să facă reformele în justiție etc., etc., am mare încredere în capacitatea țării voastre și a autorităților că poate accelera parcursul său în procesul de integrare europeană”, a declarat Macron.

Țara noastră a găzduit cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene, for constituit la inițiativa președintelui francez, Emmanuel Macron. Acesta reprezintă o platformă de identificare a soluțiilor pentru urgențele țărilor Europei. A treia ediție a Summitului CPE va avea loc în Spania, în toamna acestui an.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult