Internațional

România: Sute de oameni au rămas izolați din cauza inundațiilor

Vremea capricioasă continuă să facă prăpăd în România. Codul portocaliu de inundații rămâne în vigoare, după ce viiturile au făcut ravagii în mai multe județe. Sute de oameni au rămas izolați, iar meteorologii anunță că ploile vor continua și marți.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Viiturile puternice au lăsat prăpăd în urma lor în mai multe localități din județul Dolj. În Râșnicu Oghian, peste 40 de familii au rămas complet izolate după ce singurul pod de acces a fost acoperit de ape. Timp de trei zile oamenii au așteptat retragerea apelor, fără a avea acces la magazin și fără posibilitate de a-și părăsi locuința. Cel mai complicat a fost pentru bătrâni.

„Rău, foarte rău. Dacă nu apucam să iau pâine, nu aveam ce să mănânc. A venit atâta apă.”

Apele revărsate au distrus totul în calea lor: două poduri, mai mulți kilometri de drumuri naționale, anexe și case. Sute de hectare de culturi, gospodării și grădini au fost acoperite de puhoaie, iar când apele s-au retras, totul este distrus. Acum, sinistrații numără pagubele și așteaptă ajutoarele promise de Guvern. Executivul de la București a anunțat că va oferi ajutoare în valoare de 7 milioane de lei sinistraților, bani ce urmează să fie aprobați în ședința de guvern de joi.

Citește mai mult