Social

Șoferul inculpat e în greva foamei. Părinții copiilor accidentați spun că acesta se victimizează

Este gestul de protest al șoferului care, la sfârșitul lunii februarie, a accidentat doi cicliști minori în preajma localității Stăuceni, iar ca rezultat, unul a decedat. Procurorii susțin că acesta nu este de acord cu măsura preventivă aplicată în privința sa. Potrivit avocaților inculpatului, clientul lor nu a mai mâncat de 42 de zile. Părinții celor doi copii califică gestul inculpatului drept o tentativă de victimizare.

echipa.md
Sursa: echipa.md

Inculpatul nu s-a prezentat astăzi la ședința de judecată. El a transmis instanței o scrisoare prin care își argumentează absența, invocând motive personale. Avocatul acestuia, Andrian Cojocaru, ne-a declarat însă că l-a vizitat vineri pe clientul său în penitenciar și a constatat că acesta se simte rău.

„El de mai bine de 42 de zile, de pe 16 mai, a refuzat alimentarea. Avem confirmarea de la medicii din penitenciar că starea este de gravitate medie. Eu astăzi am făcut un demers instanței, pentru ca instanța să permită să fie supus controlului medical de medici independenți”, a spus Andrian Cojocaru.

Avocatul a mai făcut un demers în instanță prin care a solicitat ca inculpatului să-i fie oferită posibilitatea de a se vedea cu rudele. Solicitarea avocatului a fost criticată dur de Alexandru Coșcodan, tatăl baiatului decedat în accident. Acesta este de acord cu măsura preventivă aplicată inculpatului.

„Eu consider acest fapt foarte corect ca părinte, care nu o să-mi văd copilul niciodată. Nu ar fi corect ca inculpatul să-și vadă soția și copiii. Poate este inuman, poate este incorect, dar este decizia mea de ce nu am fost de acord cu acest demers al avocatului inculpatului.”

De asemenea, șoferul a cerut recuzarea procurorului de caz care insistă ca acesta să rămână în arest preventiv.

La rândul său, Alexandru Botnaru, procurorul de caz, spune că, aflat în stare de arest, inculpatul nu se prezintă în instanță.

„Dacă va fi aplicată o măsură preventivă mai blândă, există riscul ca dumnealui în continuare să nu se prezinte. Consider că acțiunile inculpatului cu privire la înaintarea cererii de recuzare și a grevei foamei este o poziție a lui față de dezacordul cu privire la aplicarea măsurii preventive. Nu vreau să comentez, nu sunt temeiuri pentru a fi recuzat”, afirmă procurorul de caz.

În prezent, șoferul se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13. Amintim că tragicul accident a avut loc la sfârșitul lunii februarie. În urma impactului, cei doi minori au ajuns la spital în stare gravă, iar ulterior, unul dintre ei a decedat. Șoferul este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport. El riscă până la șapte ani de închisoare.

Citește mai mult