Diaspora

O nouă ediție a Congresului Diasporei va avea loc în luna august

O nouă ediție a Congresului Diasporei va fi organizată în perioada 18-19 august, a anunțat Secretarul de stat al Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel, în cadrul unei conferințe de presă. Serviciile oferite de Guvern pentru cetățenii din diasporă, dezvoltarea proiectelor și implicarea diasporei în viața civică a Republicii Moldova, vor fi printre subiectele abordate la congres.

„Pentru a discuta cum putem ajuta cetățenii noștri care sunt plecați peste hotare să-și păstreze cultura și tradițiile acolo, în perioada 18-19 august, organizăm Congresul diasporei. Este un eveniment tradițional. În acest an, în cadrul Congresului vom discuta despre serviciile oferite de Guvern pentru cetățenii noștri din diasporă, vom discuta despre cum putem ajuta și dezvolta proiecte și programe mai bune ca cetățenii din diasporă să continue să se implice în viața civică acasă”, a declarat Adrian Băluțel.

De asemenea, el a menționat că la eveniment va avea loc un panel de discuții dedicat oamenilor de afaceri.

„Pentru prima dată revenim la un format de forum de business pentru diasporă care va avea loc pe data de 19 august. Credem că potențialul economic al diasporei este unul enorm, credem în capacitatea diasporei de a investi acasă și credem în posibilitatea faptului că fiecare cetățean din diasporă este și un promotor al produselor moldovenești”, a adăugat Adrian Băluțel.

Secretara de stat a Ministerului Energiei, Carolina Novac, a făcut un apel către moldovenii din diasporă, chemându-i acasă.

„Vin cu un mesaj către moldovenii noștri să revină acasă. Avem nevoie de expertiza voatră, să puneți umărul la contribuție. Trecem printr-o schimbare radicală în tot procesul de integrare europeană”, a menționat Carolina Novac.

Menționăm că, potrivit agendei, la deschiderea evenimentului, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean vor ține câte un discurs.

La finalul Congresului va fi organizat un spectacol cultural cu genericul „Vă așteptăm oricând acasă”.

Precizăm că înregistrarea pentru congres se poate face pe portalul congresuldiasporei.gov.md.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult