Regional

Soroca: Viitorii bucătari care își fac studiile la școala profesională au învățat să coacă Crăciunei

Viitorii bucătari care își fac studiile la Școala Profesională din raionul Soroca au învățat să coacă Crăciunei. Elevii au participat la un master-class unde au modelat frumos aluatul, iar de sfintele sărbători de Crăciun, vor exersa acasă, alături de cei dragi.

Imagine simbol
Sursa: Imagine simbol

A început numărătoarea inversă până la Crăciunul pe stil nou. Forfotă mare este nu doar prin magazine și piețe, dar și la școlile de bucătari. Elevii de acolo învață toate secretele de coacere a Crăciuneilor, după rețeta tradițională.

Viitorii bucătari spun că au însușit cu ușurință procesul de coacere și frământare a aluatului și spun că urmează să mai exerseze acasă, alături de cei dragi, în ajunul Crăciunului.

„Astăzi noi am învățat cum se fac Crăciunei cum se modelează, deoarece vin sărbătorile de iarnă. Îi foarte ușor”.

„Trebuie să fim binedispuși ca să putem lucra cu aluatul și să facem Crăciunei”.

„Noi astăzi am pregătit Crăciunei și suntem mândri că păstrăm tradițiile și obiceiurile de Crăciun”.

Profesorii de la Școala Profesională din municipiul Soroca pun accent pe bucatele tradiționale. În ajunul fiecărei sărbători, elevii învață câte o rețetă nouă.

„Tradițional în ajunul sărbătorilor creștine cum avem Paștele, Crăciunul, pregătim preparate din aluat dospit. Am făcut Crăciunei, colaci, hulubași care urmează să le dăruim colindătorilor. Învățăm elevii și promovăm tradițiile noastre culturale. Noi ne străduim să transmitem din generație în generație aceste tradiții frumoase”, a declarat Aurelia Sochircă, profesoară.

La Școala Profesională din Soroca învață aproximativ 200 de elevi, 70 dintre care urmează să devină bucătari.

Citește mai mult