Primarul de Bălți le-a vorbit oamenilor despre succesele obținute după un an de mandat
Școli dotate și drumuri reparate. Cu asta se laudă primarul de Bălți Nicolai Grigorișin după un an de mandat. Marți, acesta a ieșit în fața locuitorilor pentru a prezenta raportul activității sale din acest an. Adevărul e că sala Palatului Municipal de Cultură a fost mai mult goală, iar o mare parte dintre cei prezenți au fost consilieri și apropiați de-ai primarului. Și de această dată, Grigorișin nu s-a încumetat să vorbească în limba română.
„În programul electoral, principalele obiective au fost reparația școlilor, procurarea echipamentelor sportive, realizarea programelor educative, modernizarea laboratoarelor din școli”, a menționat primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.
Grigorișin a menționat că a majorat valoarea bursei municipale, dar și că a acordat ajutor pensionarilor și familiilor vulnerabile. Totuși, cea mai mare mândrie a primarului sunt drumurile.
„În anul curent s-au executat lucrări de reparații pe următoarele străzi: strada Ștefan cel Mare, Decebal, Sfântul Nicolae, Alexandru cel Bun, Cahul și Boris Glavan”, specifică primarul Grigorișin.
Am încercat să aflăm ce notă ar da bălțenii actualului primar.
„Nota 1, pentru că drumurile nu sunt făcute așa cum trebuie și nimic nu face bine.”;
„Să se ducă de unde a venit.”;
„Locuiesc lângă gara de Nord. Copilul meu iese din casă cu o oră mai devreme ca să ajungă la timp la școală, pentru că transportul circulă greu. Noroc de timpul de afară, în caz contrar am sta cu toții în băltoace.”
Potrivit primarului de Bălți, anual, municipiul are nevoie de peste 100 de milioane de lei doar pentru reparația străzilor, dar va primi din bugetul de stat puțin peste 35 de milioane.
„Cele mai mari probleme după cum am spus: drumurile, salubrizarea, mai ales în cartierul Dacia este foarte mult gunoi.”;
„În mare parte, drumurile se repară, dar nu peste tot. Spre exemplu, pe strada Independenței cred că nu vor face nimic, mai ales că au venit frigurile.”
Acum un an, Nicolai Grigorișin a fost ales în funcția de primar cu voturile a șapte mii de locuitori. Din cei peste o sută de mii de alegători așteptați la scrutin, doar 10% și-au exercitat dreptul la vot. Asta pentru că mulți bălțeni au boicotat alegerile, nemulțumiți de eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală.