Regional

Problema câinilor vagabonzi din municipiul Soroca își așteaptă rezolvarea

Câinii maidanezi au împânzit în ultimul timp municipiul Soroca. Sunt atacați copiii la terenurile de joacă sau persoanele în etate. Pentru a soluționa problema maidanezilor, administrația municipală a elaborat acum un an un plan de sterizilare a câinilor.

Foto-simbol
Sursa: Foto-simbol

Problema maidanezilor în municipiul Soroca este una veche. În ultimul timp, aceștia atacă oamenii la propriu. Copiii nu se pot juca în siguranță, iar locuitorii se tem de fiecare dată când merg pe stradă.

VOX: „Am fost martorul unui caz, un câine a mușcat o femeie din mahala, am reușit să-i acord primul ajutor, am chemat salvarea, au internat-o. Ar fi bine de luat niște măsuri, că eu, ca părinte, să văd ca îmi mușcă copilul, aș merge și contra legii.”;

„Aici, în regiunea fabricii de tricotaje, sunt foarte mulți câini și chiar e păcat de copilași, că ei aleargă și nu vor să-i provoace la o săritură, la mușcături, dar, făcând mișcări bruște, câinele e câine, chiar dacă e sterilizat și bun la suflet.”;

„Nu știu ce să facem cu câinii ăștia. După casă avem cinci țânci mici, una a fătat nu știu unde. Ei se năpustesc la orice om și copil, ei vor să se joace, dar ei îi înțeapă.”

Administrația publică locală a elaborat încă acum un an un plan de acțiuni care prevedea sterilizarea maidanezilor.

„Câinii fără stăpân sunt o problemă nerezolvată și neterminată încă, dar urmează a fi. Din păcate, câinii fără adăpost, abandonați de stăpân din diverse motive, zilnic numărul lor crește. Mașinile din localitățile din vecinătate descarcă animăluțele în municipiul Soroca și unicul instrument principal pentru problema dată este sterilizarea care ar ține un control asupra populației de câini și este o procedură de care se ocupă deja un an de zile Primăria municipiului Soroca”, a declarat Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca.

Edilul a menționat că primăria a inițiat construcția unui azil, dar, din lipsă de fonduri, nu a mai a fost realizat. Potrivit ei, în următoarea perioadă, urmează să fie implementat un proiect în acest sens.

Citește mai mult