Economic

Maia Sandu: Autoritățile vor continua să susțină oamenii care au curajul de a deschide afaceri locale și de a promova turismul rural

Autoritățile vor continua să susțină oamenii care au curajul de a deschide afaceri locale și de a promova turismul rural, a menționat președintele Maia Sandu, în cadrul vizitei în localitatea Slobozia Mare din raionul Cahul.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

Șeful statului a menționat că în această localitate a vizitat o familie de antreprenori locali, care cu ajutorul partenerilor externi, a susținerii primite din partea Grupului de Acțiune Locală „Lunca Prutului de Jos”, dar și cu suportul Organizației pentru Dezvoltare a Antreprenoriatului (ODA), își dezvoltă afacerea și îmbogățesc traseul turistic regional.

După experiența în domeniul vitivinicol acumulată în țară și în Noua Zeelandă, în 2020, capul familiei, Nicolae, și-a amenajat acasă o cramă sub brandul „Domeniile Pană”. Iar Ina, soția lui Nicolae, cu ajutorul programului „Femei în afaceri” din cadrul ODA, promovează stilul tradițional specific zonei confecționând din lână și bumbac genți, haine, încălțăminte și covoare. Cuplul și-a propus să deschidă și o pensiune ca să găzduiască turiști. în același timp, mama lui Nicoale are un atelier gastronomic, unde turiștii pot învăța să pregătească bucate ca la sud.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult