Regional

Mihail Sirkeli: Adunarea Populară ar putea fi dizolvată în cazul a două tentative eșuate de aprobare a componenței nominale a Comitetului executiv

În cazul a două tentative eșuate de aprobare a componenței nominale a Comitetului executiv până în data de 9 septembrie, Adunarea Populară a Autonomiei găgăuze ar putea fi dizolvată. Precizările au fost făcute de jurnalistul Mihail Sirkeli pentru Moldova 1.

facebook.com
Sursa: facebook.com

Potrivit lui, un alt motiv ar fi și în cazul în care bugetul Autonomiei nu va fi votat, însă deocamdată nu ar exista temei în acest sens.

„Adunarea Populară are la dispoziție 45 de zile. Acele 45 de zile expiră pe data de 9 septembrie. Trebuie să fie eșuate cel puțin două tentative de a aproba componența. La componență încă nu au ajuns. Adunarea Populară poate fi dizolvată în două cazuri. Primul - când Adunarea în curs de 45 de zile nu votează bugetul Autonomiei și a doua situație - când Adunarea Populară în curs de 45 de zile nu votează componența Comitetului executiv”, a declarat Mihail Sirkeli.

„În ceea ce e legat de neaprobarea Comitetului executiv mai e și a doua condiție - trebuie să fie cel puțin două tentative eșuate. Până acum nu am avut nicio tentativă legată de aprobarea componenței. Din acest punct de vedere, premise pentru dizolvarea Adunării Populare nu există”, a opinat jurnalistul Mihail Sirkeli, fondatorul și redactorul portalului Nokta.md.

Citește mai mult