Cultură

Personalități notorii de pe ambele maluri ale Prutului se reunesc la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

Salonul Internațional de Carte Bookfest revine la Chișinău cu cele mai bune cărți și personalități ale lumii culturale din România și Republica Moldova. Cea de-a șasea ediție se va desfășura în periaoda 30 august - 3 septembrie și este sprijinită financiar de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) al Guvernului României.

DRRM
Sursa: DRRM

Intrarea publicului va fi liberă la toate evenimentele din programul acestei ediții. Vor fi prezente edituri importante atât din România, cât și din Republica Moldova, cu carte exclusiv în limba română. Personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului precum Radu Paraschivescu, Cristian Mungiu, Radu Vancu, Ioana Pârvulescu, Adrian Cioroianu, Veronica D. Niculescu, Ligia Ruscu, Mariana Sipoș, Bogdan Crețu, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Dorian Florescu, Ștefan Lemny, Liviu Cîmpeanu, George Cornilă, Bogdan Murgescu, Cristian Manolachi, Moni Stănilă, Andreea Iatagan, Vitalie Ciobanu și mulți alții se vor afla în fața vizitatorilor Bookfest Chișinău cu lansări și prezentări de carte care abordează teme de interes pentru dezbaterile publice din societatea românească și din cea moldovenească.

Bookfest Chișinău 2023 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, și al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, făcând dovada sprijinului României și arătând contribuția deosebită a culturii, a cărții și a literaturii în parcursul democratic pe calea europeană a Republicii Moldova.

Cea de-a șasea ediție va ave aloc la Mediacor, Universitatea de Stat din Moldova.

DRRM susține proiecte și acțiuni în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova având ca obiectiv consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie care stă la baza relației României cu Republica Moldova, se arată în comunicatul DRRM.

Citește mai mult