Regional

Soroca: Au fost omagiate 30 de cupluri care și-au sărbătorit în acest an nunta de aur

Au sărbătorit dragostea celor 50 de ani trăiți împreună. Vorbim despre 30 de cupluri din municipiul Soroca care și-au sărbătorit în acest an nunta de aur. Omagiații au avut parte de o adevărată sărbătoare. Familiile au primit diplome și premii bănești.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Soții Vera și Boris Todirel au mers prin viață braț la braț 50 de ani. Înțelepciunea de care au dat dovadă i-a unit în tot acest răstimp. Acum se bucură de realizările vieții, mai ales când se adună copiii și nepoții. Ei spun că dragostea i-a ajutat să treacă peste toate greutățile.

„Pe noi ne-a unit Universitatea și ne ține împreună țara, casa, familia, copiii și nepoții așa că acesta este unul din secretele longevității noastre împreună. Au fost ani frumoși, am cununat de vreo 3 - 4 ori, am fost la cumătrii o grămadă, așa că ne-o fost și vesel, ei, o fost și clipe de depășire a unor greutăți dar le-am reușit pe toate și mergem înainte”, spune Boris Todirel.

„Acum 50 de ani ne-am pornit într-o deplasare de durată, am crescut nepoți, suntem bucuroși, fericiți și suntem sănătoși după cum vedeți”, a menționat Vera Todirel.

Pentru aceste cupluri care au trăit 50 de ani de bucurii și griji împreună, cea mai de preț realizare sunt copiii. Iar secretul unei căsnicii durabile, spun soții, sunt răbdarea și înțelegerea.

„Suntem născuți într-o zodie, mergem în același pas dar femeile sunt mai vorbăreț, mai insistente dar soții răbdă și cu asta am mers înainte. Nici nu știu când au trecut atâția ani. Îmi pare că parcă ieri, dar viața trece.”

„Am o soție inteligenta, iubitoare. Ea mă împinge, dar eu mă dau înapoi și eu răbd și tot merge bine că altfel nu poate să fie.”

„O căsnicie se ține pe cinci piloni: dragoste, stima și respect, înțelegere și răbdare. Dacă unul din ele lipsește, șchiopătează dar dacă omul se străduie dobândește în viață.”;

„De stimat unul pe altul și răbdare multă!”

Cuplurile care au împlinit 50 de ani în căsnicie, tradițional au fost omagiate de către administrația locală. Familiile au primit urări de bine și premii bănești.

„Pentru anul acesta 30 de cupluri care au trăit împreună circa jumătate de secol sunt menționați cu diploma de mențiune și o sursa bănească pentru că până la urmă ceea ce unește Dumnezeu omul nu poate să despartă. Familia este cea mai frumoasă creație dintre bărbat și femeie care toate generațiile trebuie să le promoveze”, a menționat primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi.

Omagiații s-au bucurat și de o masă festivă.

Citește mai mult