Cultură

Salonul Internațional de carte Bookfest 2023 a ajuns la final

Cea de-a șasea ediție a Salonului Internațional de carte Bookfest s-a încheiat astăzi. Au fost cinci zile pline de evenimente, întâlniri cu autorii la standurile cu cărți, lansări și ateliere de creație - cinci zile în care vizitatorii au avut parte de o ofertă generoasă și variată a celor peste 30 de edituri de pe ambele maluri ale Prutului.

facebook.com/SergiuProdanMC
Sursa: facebook.com/SergiuProdanMC

„Minunat! Mulți invitați frumoși, cu lansări foarte interesante.”;

„Foarte benefic că sunt atâtea cărți, atâtea edituri românești. Îmi place foarte mult că sunt invitați, aduce ceva diferit, adică nu vii doar să cumperi cărți.”;

„Am văzut-o pe Ioana Pârvulescu, pe Radu Paraschivescu. Oferta de cărți e excepțională. Pentru noi, cei de la Chișinău, este o minune.”;

„lansările sunt foarte frumoase, ne descoperă, ne deschid uși, ne trezesc curiozitate.”

Bookfest 2023 a fost o sărbătoare atât pentru vizitatorii care au procurat cărți la prețuri accesibile, cât și pentru editorii, scriitorii invitați, care au descoperit la Chișinău cititori avizați. Evenimentul a fost un succes pentru organizatorii din Republica Moldova și din România.

„Așteptările au fost întrecute pentru că în urma acestui salon de carte vine un val, un val de lecturi, un val de evenimente dedicate promovării lecturii”, spune ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Ediția de anul viitor va fi una deosebită, adaugă ministrul.

„Ne dorim un salt calitativ în organizarea festivalului aici, la Chișinău. În primul rând, mă refer la incomoditatea plății cu bani cash. Îmi asum responsabilitatea să afirm că anul viitor fiecare vizitator va putea plăti cu cardul sau cu telefonul mobil pentru a civiliza, și din acest punct de vedere, acest minunat eveniment”, a subliniat Sergiu Prodan.

Bookfest Chișinău s-a desfășurat sub patronajul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și a președintelui României, Klaus Iohannis.

Citește mai mult