Economic

Victor Parlicov: În niciun caz nu vom rămâne fără energie electrică

Stoparea livrării de gaze naturale pe malul stâng al Nistrului, unde se află Centrala termoelectrică de la Cuciurgan nu înseamnă că vom rămâne fără energie electrică. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov în cadrul emisiunii „În context”, ca urmare a celor enunțate de Gazprom precum că nu sunt de acord cu declarațiile părții moldovene privind auditul.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Parlicov susține că din punct de vedere tehnic, furnizarea de energie electrică este posibilă și de la alte centrale, doar că pentru acest lucru, va trebui să plătim mai mult. În acest caz, Guvernul va trebui să vină cu un mecanism de compensații.

„Problema principală este problema prețului și problema economică, care este o problemă din ambele părți. Cei din regiunea transnistreană dacă nu livrează energie electrică încoace, ei își vulnerabilizează economia lor și bugetul lor în primul rând. Noi dacă vom procura din altă parte, noi vom trebui probabil, dar nu probabil, cu certitudine va trebui să avem un șoc de prețuri la energie electrică”, a menționat ministrul Energiei.

Citește mai mult