Regional

Adunarea Populară de la Comrat nu a aprobat nici astăzi componența cabinetului propus de bașcan

Componența oficiului executiv al autonomiei găgăuze nu a fost nici astăzi confirmată. Membri Adunării Populare au amânat dezbaterea, totuși Ședința s-a ținut cu tonalități aprinse. Socialiștii l-au învinuit pe președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov că s-ar fi împăcat cu Șor. Componența cabinetului Guțul a fost modificată, noile propuneri însă au fost prezentate abia ieri și din această cauză nu au fost examinate.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Criza politică la Comrat continuă. Se părea că echipa Evgheniei Guțul o să aibă control absolut în autonomie, după câștigarea alegerilor, totuși președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov a avut alte planuri”, transmite corespondentul Moldova 1 de la Comrat Petru Garciu.

A trecut mai mult de o lună de când Șor i-a prezentat pe membrii oficiului executiv de pe un ecran instalat în centrul orașului Comrat. Lista lui Șor nu a fost acceptată de Adunarea Populară care a impus condiția cunoașterii limbii găgăuze. Candidații au fost respinși de mai multe ori. Acum componența cabinetului Guțul a fost din nou modificată prin înlocuirea persoanelor care nu-i conveneau Adunării Populare. Socialiștii din autonomia găgăuză îl acuză pe Dmitri Constantinov că s-ar fi întovărășit cu fugarul Ilan Șor, condamnat în Republica Moldova la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare.

„Modificarea componenței oficiului executiv arată că putem vorbi cu tărie că există o înțelegere între Dmitri Constantinov, președintele Adunării Populare și oligarhul fugar Ilan Șor. S-au înțeles la preț, în toate. Propunem ca președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov să demisioneze pentru că face de rușine această funcție”, a spus Elena Iurcenco, membru al Adunării Populare, BCS.

*„- Nu e prima dată când Iurcenco mă acuză. Dar vorbește fără să aducă dovezi și argumente. Ce să zic - prostii, atât.

Dmitri Constantinov lansase ideea demiterii Evgheniei Guțul și a dat de înțeles că nu a renunțat la acest scenariu. „Da, chestiunea-i nerezolvată...”, spune șeful Adunării Populare de la Comrat.

Citește mai mult