Sport

Rubiales și-a dat demisia

Luis Rubiales și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal. Acesta a făcut anunțul într-un interviu oferit jurnalistului englez Piers Morgan. Rubiales a fost criticat dur în ultima perioadă după scandalul de la Campionatul Mondial de fotbal feminin.

edition.cnn.com
Sursa: edition.cnn.com

Atunci, el a sărutat-o pe gură pe fotbalista spaniolă Jenni Hermoso la ceremonia de premiere după finala Spania - Anglia, soldată cu cucerirea titlului mondial de către fotbalistele spaniole.

"O voi face. Voi demisiona pentru că nu-mi pot continua munca. Prietenii mei apropiați mi-au spus: "Luis, trebuie să ai grijă de demnitatea ta și să-ți continui viața. Dacă nu, le vei face rău oamenilor la care ții și sportului pe care îl iubești." a declarat Rubiales.

Rubiales a publicat și o scrisoare pe rețelele de socializare, în care a anunțat că nu vrea ca fotbalul spaniol să fie prejudiciat de această campanie disproporționată și a promis că va face tot ce va putea pentru ca adevărul să prevaleze.

Luis Rubiales a fost președinte al Federației Spaniole de Fotbal din mai 2018. După scandalul de la finala Mondialului de fotbal feminin, parchetul spaniol a cerut inculparea lui Rubiales pentru "agresiune sexuală", el riscând de la o amendă până la 4 ani de închisoare.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult