Sport

Meciul România - Kosovo, întrerupt aproape o oră

Echipa națională de fotbal a României a mai făcut un pas important spre turneu final al Campionatului European din 2024. "Tricolorii" de peste Prut au învins pe teren propriu reprezentativa statului Kosovo cu scorul de 2-0, într-un meci din care nu au lipsit incidentele.

frf.ro
Sursa: frf.ro

Partida a fost întreruptă în minutul 18, după ce fotbaliștii kosovari au ieșit de pe teren, în momentul în care la una din peluze a fost afișat un banner cu mesajul "Kosovo e Serbia", iar din tribune au fost aruncate torțe în teren.

Partida s-a reluat după mai bine de 45 de minute, iar gazdele au dominat și au ratat câteva ocazii. Pe finalul primei reprize, oaspeții au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Muriqi.

România a forțat victoria în repriza secundă, iar în minutul 61 a beneficiat de o lovitură de la 11 metri obținută de Florinel Coman, însă Nicolae Stanciu a ratat. Echipa antrenată de Edward Iordănescu a reușit să spargă gheața pe final. Stanciu a marcat în minutul 83 după acțiune superbă a lui Olimpiu Moruțan.

Valentin Mihăilă a dublat avantajul gazdelor în prelungiri. Astfel, România rămâne neînvinsă în preliminariile EURO-2024, fiind pe locul doi în grupă cu 12 puncte acumulate, două mai puțin decât liderul Elveția și doar cu un punct mai mult decât Israelul, a treia clasată.

"Știți care e diferența între mine și ceea ce se întâmplă în spațiul public? Faptul că nu panichez repede când nu iese ceva bine, dar nici nu mă entuziasmez când lucrurile sunt funcționale. Acum două zile toată lumea spune că nu avem nicio șansă, iar acum se zice că ne asigurăm calificarea matematic deja luna viitoare. Nu! În primul rând e o problemă că Kosovo nu mai are obiective și Israelul va juca cu ei. Avem drumul nostru și trebuie să vedem ce avem de făcut.", a declarat Edward Iordănescu, selecționerul României

Luna viitoare, România va juca în deplasare cu Belarus și pe teren propriu cu Andorra.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult