Sport

Fernando Santos a fost demis din funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a Poloniei

Echipa națională a Poloniei va avea un alt selecționer la partida cu reprezentativa Republicii Moldova din luna octombrie. Portughezul Fernando Santos a fost demis după doar șase partide în care s-a aflat la conducerea băncii tehnice a primei reprezentative a Poloniei.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Federației Poloneze de Fotbal. Fernando Santos a preluat echipa națională a Poloniei la începutul acestui an, iar bilanțul său în cele 6 partide jucate de "bialo-cervoni" este de 3 victorii și tot atâtea înfrângeri, dintre care una - în fața reprezentativei Republicii Moldova, la Chișinău. În luna iunie, "tricolorii" au izbutit să răstoarne scorul și să câștige partida cu Polonia cu scorul 3:2 după ce au fost conduși cu 0:2.

Ultimele eșecuri ale polonezulor au complicat foarte mult misiunea de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor. Polonia este pe locul al patrulea în clasamentul Grupei E, fiind depășită și de echipa Republicii Moldova, care este pe locul 3.

Fernando Santos a fost la a treia sa experiență ca selecționer, după ce a mai condus reprezentativele Greciei și Portugalia. Cu ultima, antrenorul luzitan a devenit campion european în 2016.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult